8 december 2011

Tomteluva!

- Jag vill ha en grön tomteluva. Inte en hel grön juldress, bara tomteluvan. Men finns det? Nej. För jag vill inte betala flera hundra kronor när jag bara vill ha den jäkla tomteluvan. Är det så svårt att fixa en grön tomteluva? Det finns tusentals röda, men inte en enda grön. Och då läste jag att tomtarna var klädda i grönt (och även blått och grått) från början. Dock var det Coca-Cola som förstörde det på 1930-talet och gjorde honom röd: http://www.coca-cola.dk/contentstore/cc/se_SV/pages/company/history.html för att matcha honom med deras logotyps färg. Och nej, dom förstörde honom väl inte - för tomten SKA vara röd. Men hade dom aldrig ändrat färgen så hade det troligtvis funnits gröna tomteluvor nu. Eller så får jag bara flytta till USA - där verkar det finnas gröna tomteluvor.

Mycket.

- Bättre uppdatering:

Lördag 3/12: Storebroderns 24årsdag och jag jobbade till 12, sen åkte vi till systemet och resten av dagen spenderades framför xbox'et - jag blev förälskad i ett spel som pojkvännens lillebror hade köpt, ett spel med mördar-rödluvan/snövit/osv. Asroligt var det. Men på kvällingen blev man mer kalas och xbox'et var inte lika roligt så vi beställde tid på Bowlingen i Ed. Och eftersom min älskade Lovisa bor i Ed (när hon inte är i Norge) så tänkte jag kolla om hon var i Sverige, för en gångs skull, och tro det eller ej - det var hon. Och hon kom till bowlingen och umgicks med oss. Fy fan va jag har saknat henne. Men det känns som något är fel när vi ses.. och visst, vi har inte umgåtts på riktigt sen 2008-09 så självklart är det inte lika samma som då.


Söndag 4/12: Seg som fan, och födelsedagskalas hos pojkvännens familj, då hans mamma fyllde år tidigare i veckan. Och vi pratade på att åka till Torp men struntade i det - jag var för död.

Måndag 5/12: Tvättade på kvällen.

Tisdag 6/12: Daniela kom och hälsade på en stund, mysigt. Och det började snöa och hagla i mängd.


Igår (onsdag) 7/12: Dagen började med ett möte på arbetsförmedlingen, och när det tog slut hämtade bästa Helena mig. Vi åkte hem till mig, tjötade, åt stora kanelbullar och drack julmust. Sen efter några timmar så jobbade vi stängning ihop. Superbra dag.

Idag (torsdag) 8/12: Vaknade förkyld och strax innan tio tänkte jag försöka vinna ett gratis kaffepaket till min mor från (världens bästa) COOP, och ja... jag lyckades fan. Det trodde jag aldrig att jag skulle göra. Men usch va bra det kändes, för mamma blev så himla glad och det är alltid lika underbart att höra henne lycklig. Det förtjänar hon verkligen. Fast självklart var kaffet till min far också. Det får dom inte glömma.