13 juli 2011

M.Birro.

- Utdrag ur Marcus Birros krönika (2011-07-13): "I augusti flyttar jag med familj till Stockholm, till Södermalm. Jag ser det inte som ett slutmål för den här spännande resan jag är ute på. Men jag ser väldigt mycket fram emot att få bo och verka i en stad som är så vacker som Stockholm. Tänk att få strosa runt och ut längs Hornsgatan och Mariatorget. Tänk att få ta fina promenader under brinnande lövverk på Långholmen till hösten. Jag skäms inte att säga det, trots att jag är från Göteborg. Stockholm är landets i särklass vackraste stad."


- Jag gillar Marcus Birro, och har alltid gjort.. Men den sista meningen i dagens krönikan är så mycket bättre än allt det andra, den är fylld med så mycket kärlek så det knappt går att beskriva. Ja, det var det bästa av allt det bästa han har skrivit.

Lika?

- Femhundratusen poäng till oss. Varför? Jo, för att vi är dom snyggaste ever såklart. Ja, jag och mamma är svåra att slå när det gäller snygghet. Vi borde bli modeller, helt klart. Fast nej, vi klarar oss bra där vi är. För vi är inte bara snyggast, vi är bäst också.



Efternamnsbyte.

- FÖRVÄRV AV EFTERNAMN VID ADOPTION

Den som adopteras av makar med gemensamt efternamn förvärvar genom adoptionen det namnet.

Har adoptivföräldrarna olika efternamn och har de tidigare ett eller flera gemensamma barn som står under deras vårdnad, förvärvar adoptivbarnet genom adoptionen det efternamn som adoptivföräldrarnas senast födda barn bär.

Har adoptivföräldrarna olika efternamn och är andra stycket inte tillämpligt, förvärvar adoptivbarnet genom adoptionen det av adoptivföräldrarnas efternamn som dessa anmäler i adoptionsärendet. Anmälan kan i stället avse ett namn som någon av adoptivföräldrarna senast har burit som ogift. Görs inte någon anmälan i fall som nu har sagts, förvärvar adoptivbarnet genom adoptionen adoptivmoderns efternamn eller, om adoptivföräldrarna är av samma kön, det efternamn som den äldre av dem bär. [2002:607]


- Jag håller tummarna så hårt att dom nästan blöder..